Hapšenja na severu Kosovske Mitrovice zbog ubistva Ivanovića

Pripadnici kosovskih policijskih snaga ROSU ušli su rano jutros na sever Kosova gde su uhapsili četvoricu Srba, a Specijalno tužilaštvo Kosova potvrdilo je da su zahtevali hapšenje bivšeg pripadnika policije Kosova Dragiše Markovića, kao i Saše Ćurčića, jer su osumnjičeni da su imali veze sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Traga se za Milanom Radoičićem.

Kosovska policija je saopštila da se još uvek traga za jednom osobom koja nije pronađena na svom mestu prebivališta. Reč je o Milanu Radoičiću, koga su prištinski mediji tvrdili da se vodi kao osumnjičeni, i da je Ivanović imenovao Radoičića kao osobu koja ima moć na severu Kosova.

Haradinaj: Akcija hapšenja u slučaju Ivanović u skladu sa zakonom

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj napisao je danas na Fejsbuku da je jutrošnja akcija specijalnih jedinica na severu zemlje u skladu sa zakonom i nije povezana sa bilo kakvom politikom.

„Danas, po nalogu Specijalnog tužilastva Kosova, sprovedena je policijska operacija na severu Kosova povezana sa hapšenjem nekoliko osumnjičenih za ubistvo političara Olivera Ivanovića, napisao je Haradinaj.

Ova policijska akcija je u potpunosti u skladu sa zakonom, prema nalogu Specijalnog tužilaštva i nije povezana sa bilo kakvim političkim dešavanjima. Želim da uverim sve građane da država Kosovo i njene snage nisu i nikada neće biti protiv bilo koje etničke ili političke grupe, predočio je Haradinaj.

Pozivam građane, političke stranke, gradonačelnike, a posebno one na severu da doprinesu očuvanju mira i stabilnosti, naglasio je on. Važno je, predočio je Haradinaj, da se ne podlegne različitim dezinformacijama.

Čuvanje reda i poštovanje zakona je u interesu svih na Kosovu“, zaključio je Haradinaj.

Ostavite komentar