Hapšenje u Zaječaru! Šefu nabavke Matijeviću pronadjeno na računu 520.000 evra!

Kako Rikošet saznaje od izvora iz policije na privatnom računu šefa javnih nabavki Gradske uprave Zaječar koji je verno služio Bošku Ničiću kao i njegovom prethodniku Velimiru Ognjenoviću pronadjeno na računu u Banci Intesa 520.000 evra.

Takodje kako smo saznali doneto je rešenje o oduzimanju imovine i kako smo već izveštavali određen mu je pritvor od 30 dana.

Redakcija Rikošeta se pita koliko su onda dobili novca Ničić i Ognjenović ako je Matijević za nepune tri godine „zaradio“ 520.000 evra. Tužilaštvo nastavlja istragu.

Da podsetimo, na osnovu operativnog rada Višeg javnog tužilaštva u Nišu – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, Policijskih službenika Odeljenja za borbu protiv korupcije u Nišu i službenika BIA – Regionalnog centra Niš, u utorak, 6. marta lišeni su slobode Saša Matijević iz Zaječara, šef Službe za javne nabavke Gradske uprave Zaječar i D. A. iz Aranđelovca, direktor preduzeća „Infoplan“ iz Aranđelovca, potvrdio je potrparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu Borislav Radonjić.

Saša Matijević iz Zaječara uhapšen je zbog postojanja osnova sunje da je učinio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom iz čl. 228, u sticaju sa krivičnim delom primanje mita iz čl. 367 Krivičnog zakonika, dok je D.A. iz Aranđelovca uhapšen zbog sumnje da je učinio krivično delo davanje mita iz čl. 368 Krivičnog zakonika.

Redakcija Ricochet special

Ostavite komentar