Još tri osobe optužene za demoliranje “Komiteta”

Pre desetak dana tužilaštvo je optužilo sedmoricu, a danas još trojicu okrivljenih koji su bili naknadno uhapšeni i predložilo sudu da im se svima sudi u jednom postupku

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv još trojice okrivljenih za nasilničko ponašanje u beogradskoj Beton hali, kada su u noći između 6. i 7. oktobra u klubu „Komitet“ pretukli radnike obezbđenja, nekoliko ljudi i lomili inventar.Pre desetak dana tužilaštvo je optužilo sedmoricu, a danas još trojicu okrivljenih koji su bili naknadno uhapšeni i predložilo sudu da im se svima sudi u jednom postupku.

Optužnim predlogom koji je danas podnet sudu J.M. (25), K.B.(31) i C.I. (19) se terete da su izvršili krivično delo nasilnicko ponašanje, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Optužnim predlogom koji je podnet sudu pre 10 dana za isto delo se terete M.H. (25), P.K. (25), M.C. (24), S.B. (26), A.V. (27), M.M. (36) i M.V. (30).

Tužilaštvo je predložilo Prvom osnovnom sudu da kao stvarno i mesno nadležan spoji postupak protiv svih okrivljenih imajući u vidu da se radi o istom događaju, te da se iz razloga ekonomičnosti i efikasnosti sprovede jedinstveni postupak.

U tužilaštvu ističu da ukoliko policija utvrdi identitet i ostalih NN lica koja su učestvovala u kritičnom dogadaju, protiv njih će naknadno biti pokrenut krivični postupak.

U toku dokaznog postupka Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je saslušano osumnjičene, ispitalo ošteće i svedoke i očevice događaja a izvršena su i potrebna veštačenja.

Mediji su preneli priče očevidaca incidenta u klubu, koji je otvoren samo dan ranije, da je u objekat je upalo 15-ak muškaraca, koji su bili maskirani i nosili su palice i šipke.

Prethodno su prebili radnike obezbeđenja, a zatim su krenuli da lome inventar.

Tom prilikom lakše je povređeno i nekoliko gostiju.

Ostavite komentar