NIKOLI KOJI SNS KAČI METU, A TUŽILAŠTVO NE REAGUJE!

Pvodom izjave poslanika SNS Marijana Rističevića, Nikola Kojo je rekao novinarima da ne želi da to komentariše i uputio na svoju advokaticu Sarah El Sarag.

Ona je izjavila za medije da je Nikola pre ovog Rističevićevog izlaganja dobio putem društvenih mreža pretnje da mu „treba rascopati lobanju“ i da ga „treba obesiti na Terazijama“.

„Početkom februara mi smo prijavu podneli policiji, a osam dana kasnije se priča nadovezuje. Marijan Rističević počinje da proziva Nikolu Koju da on radi za albansku stranu, da je on izdajnik… Tokom prenosa sednice skupštine na Javnom servisu, Nikola je dobio silne pretnje nacionalista i vajnih boraca za Kosovo. Uz to, Rističević je tužen zbog materijalnih grešaka, neistina i scenarija koje su Nikolu Koju dovele u opasnost. To sve ide u kontinuitetu jedno za drugim“, ističe advokatica Sarah El Sarag.

Ona ističe i da je dnevni list Blic dva puta neoblašćeno snimio Nikolinu kuću.

„Šaljući poruku da je on zimi u Beogradu, a leti u svojoj prodičnoj kući, opisujući njegove navike, porodične prilike kao i raspored stvari na imanju. Nakon toga i Dragan Šormaz, poslanik SNS, proziva Nikolu Koju i poručuje mu da nakon reči koje je Kojo izgovorio, poslednica su život ili smrt“, rekla je Nikolina advokatica.

Ona je dodala da su pretnje prijavili Tužilaštvu, koje je reklo da nije nadležno za ugrožavanje bezbednosti.

„Tužilaštvo je za delo ugrožavanje bezbednosti iz člana 138 stav 1 i stav 2 Krivičnog zakona kojim se stvara uznemirenost građana i te kako nadležno. Smatramo da je posledica ovakvog postupanja Nikolino angažovanje na narodnom protestu #1 od 5 miliona#. Tužilaštvo nas je uputilo da, ipak, podnesemo privatne krivične tužbe, što smo i uradili“, kaže advokatica Sarah El Sarag.

Ricochet special

Ostavite komentar