PRANjE PARA – Opština Aranđelovac potrošila 50 miliona dinara za VIDEO NADZOR

O kriminalnim aktivnostima koje sprovode čelni ljudi opštine Aranđelovac pisali su brojni mediji u Srbiji. Afera za aferom koja se smenjuje u ovoj opštini otkrivaju nam da je Aranđelovac postao perionica novca za Srpsku naprednu stranku i da svaki mogući tender služi iskuljučivo kako bi se iz njega izvlačio novac preko višestruko većih računa za usluge koj su potrebne.

Verovali ili ne, opština Aranđelovac platila je PEDESET MILIONA DINARA opremu za „video nadzor“ firmi „Macchina Security“ iz Beograda. Sa ovom firmom opština Aranđelovac je zaključila ugovor 23.10, 2017. godine i platila im 22. 595.158, 80 dinara.

Međutim tu nije kraj.

U ugovoru samo godinu ranije iz 2016. godine koji je zaključen 28.11. 2016. godine opština Aranđelovac je firmi „Macchina Security“ iz Beograda platila 25.476.435,60 dinara, i u junu mesecu, odnosno 29.06.2016. godine uplatila im je još 2.687.704, 80 dinara.

Kada saberemo ove brojke dolazimo do PEDESET MILIONA DINARA koje opština Aranđelovac dala za VIDEO NADZOR!

Ono što je simptomatično za ove nabavke VIDEO NADZORA na tenderima se javlja UVEK samo JEDNA firma i to „Macchina Security“ iz Beograda preko koje se pere novac iz budžeta opštine Aranđelovac.

Oprema se naplaćuje i nekoliko desetina puta viša, a novac završava u rukama predsednika opštine Bojana Radovića i njegovog rođaka Milosava Milojevića koji je narodni poslanik i predsednik opštinskog odbora SNS-a u Aranđelovcu.

Do sada u Aranđelovcu za video nadzor je dato 50 000 000 dinara, a posebna zanimljivost je što pomenuti video nadzor i dalje ne radi niti postoji monitoring centar.

Do sada javni tužilac u Aranđelovcu nije reagovao.

Ostavite komentar