Saopštenje produkcije „Rikošet“

Produkcija „Rikošet specijal“ došla je do saznanja da određeni organi Republike Srbije pokušavaju da osujete premijerno emitovanje dokumentarnog filma „Ko je ubio Olivera?“ koje je zakazano u Briselu 16. Januara iduće godine, na godišnjicu Oliverovog ubistva.

Prema pouzdanim izvorima iz briselske administracije, određena i za sada neimenovana služba Vlade Srbije, obratila se organizatorima projekcije filma „Ko je ubio Olivera?“ službenim dopisom da se premijerna projekcija filma „Ko je ubio Olivera?“ pred zvaničnicima EU odloži ili zabrani zbog „neovlašćenog vođenja istrage ubistva Olivera Ivanovića istraživačkog tima Rikošeta“.

Produkcija Rikošeta podseća zvaničnike Srbije da istraživačko novinarstvo podrazumeva punu slobodu istraživanja svih pojava od javnog značaja pa i ubistva političara, konkretno u ovom slučaju Olivera Ivanovića i da cenzura koja vlada u Srbiji neće moći da se primenjuje i van njenih granica.

Takođe, produkcija „Rikošet specijal“ prinuđena je da obavesti sve evropske i svetske institucije za zaštitu ljudskih prava i sve novinarske organizacije o neviđenim pritiscima koje aktuelni režim u Srbiji vrši nad producentom Rikošeta Sašom Mirkovićem i njegovom porodicom.

Saša Mirković izložen je konstantnoj medijskoj harangi u režimskim medijima zbog istraživanja ubistva Olivera Ivanovića koje očito plaši, iz poznatih razloga, aktuelni režim u Srbiji.

2 Comments on “Saopštenje produkcije „Rikošet“”

  1. Jadno!
   Umesto da država prva snimi takav film, pokaže iskrenu želju da ga napravi i uporno pritiska da se istina objavi, čineći suprotno – kao da se brani!
   Lično sam ubeđen da ima rašta.
   Videćemo.
   Verujem da ćemo, ipak, doći do istine.

Ostavite komentar