Saša Mirković: Zbog „Tijaninog zakona“ sam se posvađao sa Vučićem, njega to nije zanimalo!

Otac tragično preminule Tijane Jurić, Igor zahvalio se narodnom poslaniku Saši Mirkoviću na javnoj podršci oko inicijative za promenu člana 72 Zakona o policiji koji ubrzava istragu nestalih licaIgor Jurić je uputio pismo Mirkoviću u kome mu se zahvaljuje na podršci i ističe da je njemu kao inicijatoru izmena zakona to zaista važno, jer osim što pomaže njemu, na neki način je uz Tijanu i svu decu Srbije * Podsećamo, „Tijanin zakon“ usvojen je na jedvite jade i to u izmenjenom a ne u izvornom obliku, koji je Mirković predlagao i koji je znatno rigorozniji prema pedofilima od ovog usvojenog.

Javnost Srbije upoznata je sa „Tijaninim zakonom“ ali nije upoznata sa pozadinom mukotrpnog puta da se taj zakon, koji propisuje hitnu reakciju policije u slučaju nestanka dece, usvoji u skupštini Srbije i to u izmenjenom obliku!

Naime, inicijator za usvajanje tog zakona, Igor Jurić, otac male Tijane Jurić koju je monstrum pedofil Dragan Đurić, kasapin iz Surčina, surovo usmrtio, tražio je podršku od predstavnika vlasti ali samo je tadašnji narodni poslanik SNS Saša Mirković reagovao i svesrdno pomogao da se taj zakon unese u skupštinsku proceduru.

TERAO SAM VUČIĆA DA POTPIŠE TIJANIN ZAKON, NIJE HTEO

„Kao razuman čovek i roditelj, založio sam se da se taj zakon odmah usvoji i o tome sam razgovarao sa Vučićem, koji je takođe roditelj, ali sam, sasvim neočekivano, naišao na njegovu totalnu nezainteresovanost za usvajanje tog zakona. Čak mi je Vučić u jednom momentu odbrusio da „ima pametnija i važnija posla nego da se bavi glupostima“ što me je toliko naljutilo da smo se tada ozbiljno posvađali i od tog dana smo nas dvojica bukvalno bili na ratnoj nozi, a kasnije se taj jaz produbio neslaganjem u vezi sa pitanjem migranata i Dinkićevih kriminogenoh kadrova koje je on okupljao oko sebe, pa je došlo do našeg neminovnog razlaza i mog odlaska iz Srpske napredne stranke“, kaže Mirković.

Nedavno je predsednik Srbije na televiziji Pink čitao status na Fejsbuku izvesnog R.P. inače predsednika Omladine Vojvodine i tobože plakao zbog nepristojnih reči koje je pomenuti R.P. uputio Vučićevoj ćerki u toj objavi na toj društvenoj mreži, pa se stvorio utisak da je on emotivan i brižan roditelj.

Mirkopvić, međutim, to demantuje…

„Vučić je apsolutno bezosećajan za sve oko sebe. On je okrenut samo sebi i svojoj karijeri oduvek bio a to što ga „Tijanin zakon“ uopšte nije zanimao, samo potvrđuje njegovu posebnost kada je bezosećajnost za druge u pitanju“, kaže Mirković.

Podsećamo, „Tijanin zakon“ usvojen je na jedvite jade i to u izmenjenom a ne u izvornom obliku, koji je Mirković predlagao i koji je znatno rigorozniji prema pedofilima od ovog usvojenog...

ARHIVA

„Tijanin zakon“ stigao u Skupštinu

Narodni poslanik Saša Mirković predao je u Skupštinu Srbije predlog izmena i dopuna Zakona o policiji, takozvani „Tijanin zakon“, koji bi vrlo brzo trebalo da se nađe u skupštinskoj proceduri.

Saša Mirković je rekao da se iskreno nada da će svi poslanici Srpske napredne stranke podržati „Tijanin zakon“ i da očekuje da se on donese u najkraćem roku, prenosi Tanjug.

 

„Ono što ću sigurno tražiti od svih onih koji sede u Skupštini Srbije jeste da se izmene ovog zakona što pre stave na dnevni red, a da se isto tako i što pre usvoji i primeni. Monstrumi koji su slobodno šetali ulicama živote su oduzeli Tijani Jurić, Ivani Podraščić i Dragani Ćirić“, rekao je Mirković za Best televiziju.

Dodao je da je jasno da ovakve izmene zakona podrazumevaju veće resurse i opterećenje policije.

„Jasno je da mi možda ne možemo da sprečimo svaki zločin, ali je naša obaveza da učinimo sve što je u našoj mogućnosti da deci koja se nađu u takvim nesrećnim situacijama napravimo veće šanse za život i da se borimo za svakog od njih“, istakao je Mirković.

Objasnio je da će se najbitnija izmena ogledati u tome što će se poternica na zahtev porodice ili staratelja raspisati u roku od sat vremena.

„Kao političar, ali pre svega kao roditelj, smatram da potraga za nestalim detetom mora da krene odmah, ne sme se čekati da istekne 48 sati“, rekao je Mirković.

Otac tragično preminule Tijane Jurić, Igor zahvalio se narodnom poslaniku Saši Mirkoviću na javnoj podršci oko inicijative za promenu člana 72 Zakona o policiji koji ubrzava istragu nestalih lica.

Igor Jurić je uputio pismo Mirkoviću u kome mu se zahvaljuje na podršci i ističe da je njemu kao inicijatoru izmena zakona to zaista važno, jer osim što pomaže njemu, na neki način je uz Tijanu i svu decu Srbije.

Ubistvo Tijane Jurić (15) iz Bajmoka 26. jula ove godine potreslo je celu Srbiju. Za njeno ubistvo osumnjičen je Dragan Đurić, mesar iz Surčina.

Ostavite komentar