Šta Milorad Ulemek Legija radi u CZ-u?

U insajderskoj priči Marka Lopušine opisano je kako se Ulemek ponašao, s kim se družio, šta je pušio, zašto je mjaukao, kakav je imao odnos sa čuvarima i ostalim pritvorenicima u CZ-u

Milorad Ulemek Legija, ratnik Legije stranaca i nekadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO), koji je osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi, pre 10 godina bio je jedan od najčuvanijih zatvorenika, a verovatno je to ostao i danas, kada se ponovo našao iza rešetaka.

U insajderskoj priči Marka Lopušine opisano je kako se Cema (jedan od Ulemekovih nadimaka) u to vreme ponašao u CZ-u, s kim se družio, šta je pušio, zašto je mjaukao, kakav je imao odnos sa čuvarima i ostalim pritvorenicima…

Po dolasku u Centralni zatvor, pošto se predao policiji, prema svedočenju pritvorenika koji su priču objavili na društvenoj mreži Fejsbuk, Legija je pisao svoje knjige, redovno vežbao, pušio najskuplje cigare a bio je prepoznatljiv po svom načinu pozdravljanja – mjaukanju.

Najviše pažnje stražari Centralnog zatvora su pre deset godina, upravo posvećivali Ulemeku za kog se pričalo da je komandant zatvora.

– Legiju u ćeliji Centralnog zatvora čuvala su najčešće dvojica stražara. Kada Legija otvori vrata, jedan stražar uđe i sedi pored njega u samici, a drugi ostane ispred vrata. Ulemek je čitao knjige i piše nastavak svog romana. On je danas smiren čovek. Sećam se kada je doveden da mu je stražar na prijemu rekao: “Crni Milorade, ne piše ti se ovde dobro!” A, Legija mu je besan odgovorio: “Daj, bre, jednu cigaru i ne trtljaj!” – piše on.

Prema njegovim rečima, Legija ne jede mnogo, ali mnogo puši:

– I to beli “davidov”, najskuplje cigarete koje postoje u zatvorskoj kantini. Pre njih je pušio crni “davidov”.

Bivši komandant JSO svakodnevno je trčao četiri kruga, po 600 metara. Između krugova pravio je pauze, kada je radio sklekove.

Ostavite komentar