VIČIĆ: GRAĐANI DA OBJASNE ODAKLE IM KUĆE A IMAJU MALE PLATE!

Aleksandar Vučić podržao je promenu zakona o poreklu imovine a sam predlog ministarke Nele Kuburović nazvao je fenomenalnim planom Vlade Srbije.

Vučić je nekoliko puta napomenuo da se taj zakon decenijama nije donosio jer su se mnogi političari i njihovi tajkuni bogatili mimo zakona, što danas nije slučaj. On je najavio da će kao predsednik pružiti bilo kakvu podršku nadležnim organima kako bi se ispitala i njegova imovina, ali i imovina njegove porodice koja je često bila u fokusu pojedinih medija, poput mreže KRIK.

„Niko se nije usudio to da uradi do sada. I tu ćemo biti prvi. Konačno neće niko moći da nam kaže da nismo ništa uradili protiv lopova na vlasti“, rekao je Vučić.

On je takođe potvrdio da će zakon da obuhvati svu imovinu stečenu nakon 2007. godine.

„Odakle ti, majstore, Ferari u garaži a radiš u firmi za 30.000 dinara mesečno? Nezaposlen si 20 godina a napravio si tri kuće i vikendicu. Kako, odakle? Ako ti je neko dao naovac da li je taj neko platio porez na dobit? Ako si ga i stekao ilegalno ili zaradio a nisi prijavio državi porez opet si u problemu“, izjavio je Vučić.

Ricochet special

Ostavite komentar