VUČIĆ: Mi smo narod kukavica, da izbije rat na Kosovu svi bi bežali od regrutacije!- VIDEO

Vučić je na pitanje novinara gde je kraj strpljenju Srbije i zašto smo „i dalje u procesu“, s obzirom da Priština nije ispunila Briselski sporazum, uvela je takse i usvojila platformu, postavio kontrapitanje:

„A, šta želite? Da ratujemo? Hoćete li onda da mi pričate o plavim kovertama koje idu na adrese po Srbiji? Vidim da tih dobrovoljaca ima mnogo, a kad se dođe do plavih koverata, niko neće da se javi“, rekao je Vučić.

On je upitao i da li Beograd treba da kaže da ne želi da pregovara i primetio da, čak i da ratujemo, opet bismo sutra morali da pregovaramo i razgovaramo.

„Nikako da razumem šta je ideja svih u Srbiji koji, valjda, misle da je jedino rešenje, i jedino moguće i normalno da sve zaustavimo, da opsujemo svima majku i da odemo nekud… Gde da odemo“? upitao je.

Saglasan je, ističe, da Priština nije ispunila važne stvari, ali i to da Srbija ne može da se skloni i da ostavi Srbe na Kosovu i Metohiji, na milost i nemilost, pošto zamrznuti konflikt ne postoji i ponavlja.

„Više puta sam rekao šta ćemo da uradimo i to ćemo da uradimo. I sav bes celog sveta ću na svoja leđa da prevalim. Mi smo rekli sve ono što oni pre nas nisu rekli i to je jedini razlog zašto Priština u ovu akciju ne ide. A, ako krene, znaćemo da odgovorimo. Moje pitanje je šta ljudi misle da možemo da uradimo nego da razgovaramo“, rekao je Vučić.

Na konstataciju da su okolnosti takve kakve jesu i možemo li čekati da jedna po jedna bude ispunjena i da li postoji neki rok za sporazum, Vučić je rekao da nemamo izbora.

„A, za šta rok? Ko i kome da da rok? Ni ne razgovaramo ni sa kim… Ne mogu da se branim od čapraz divana i čaršijskih, šupljih priča, a slušam gluposti o tome jesmo li blizu sporazumu… Kom sporazumu, kada ni ne razgovaramo“?, rekao je Vučić.

Ricochet special

Ostavite komentar