GRAĐANI U ŽIVOM LANCU OKO PREDSEDNIŠTVA! – VIDEO

Demonstranti su danas oko 13.00 počeli da prave „živi lanac“ oko zgrade predsedništva Srbije kako bi onemogućili predsednika Srbije Aleksandra Vučića da izađe iz zgrade.

Lider Dveri Boško Obradović je rekao da prave „obruč oko Vučića“. Ispred predsedništva je veliki broj policajaca.

Jedna od organizatora protesta #1 od 5 miliona# Jelena Anasonović pozvala je sa kamiona građane da ne dozvole Vučiću da izađe iz zgrade.

Ona je saopštila da je policija privela jednog mladića, R.S. dok je bio u kući, i da se još ne zna razlog privođenja. „To nam čini ova vlast, privodi srednjoškolce, momke i devojke tuče, šutira svoje građane“, rekla je Anasonović.

Lider levice Srbije Borko Stefanović pozvao je građane da stoje ispred predsedništva kao živi lanac slobode i ne daju Vučiću da izađe.

POLICIJSKI SINDIKAT SRBIJE: POLICIJA DA BRANI NAROD, DEMONSTRANTI DA IH NE NAPADAJU

Policijski sindikat Srbije pozvao je kolege, policajce, ukoliko dobiju naređenje da se fizički obračunaju sa demonstrantima u Beogradu, to naređenje odbiju.

„Policija mora da sačuva svoj obraz i da ne bude sredstvo politike, već da brani svoj narod i uvek bude na strani naroda“, naveo je taj sindikat.

Takođe apeluju na demonstrante da ni oni ne napadaju policajce. „Da ih ne vređaju, ne psuju, jer oni su njihovi sugrađani i prijatelji, komšije. Davno je prošlo vreme da se policija i građani mrze i gledaju sa nepoverenjem. Ukažite poštovanje policiji, a policija će biti na strani naroda. Policija treba da se drži Ustava i zakona, a ne volje političara“.

VOJNI SINDIKAT SRBIJE: ZA INCIDENT NA RTS.u ODGOVORNI SU VLAST I OPOZICIJA, VOJSKA UVEK UZ NAROD

Vojni sindikat Srbije saopštio je da je za incident na RTS-u odgovorna i vlast i opozicija, kao i da niko od učesnika mirnog protesta nije znao za nameru nekih političara da uđu na RTS.

Kako se navodi u saopštenju, vojska je uvek uz narod i ljudi na vlasti moraju da znaju da ne smeju da upotrebe silu protiv naroda.

PONOVLJENI ZAHTEVI ZA SMENU

Ispred predsedništva Srbije u Ulici kralja Milana u Beogradu okupljen je veliki broj građana, zaustavljen je saobraćaj i sa kamiona sa razglasom obraćaju se govornici.

Sa kamiona su ponovljeni zahtevi za smenu kompletne vladajuće garniture kao i direktora RTS-a Dragana Bujoševića.

Ricochet special

Ostavite komentar