JOŠ JEDAN ZVANIČNIK KOJI POTVRĐUJE ISTRAŽIVANJE RIKOŠETA! Kosovski ministar pravde: „Vučić nalogodavac, Radoičić izvršilac“!

Pravna saradnja Beograda i prištine u slučaju ubistva Olivera Ivanovića „zaglavljena je onog trenutka kada su sve osnovane sumnje dovele do Milana Radoičića kao glavnog osumnjičenog za smrtonosni atentat. Umesto saradnje i stavljanja pred zakon kao glavnog osumnjičenog, on je amnestiran od strane predsednika Aleksandra Vučića. Nema nijednog racionalnog objašnjenja osim činjenice da između Vučića i Radoičića postoji jedan takav odnos nalogodavca i izvršioca“, saopštio je danas šokantne tvrdnje kosovski ministar pravde Abeljard Tahiri. Nije i jedini.

Samo dan pred obeležavanje 14-meseci od ubistva lidera GI SDP i jednog od najznačajnijih srpskih lidera sa Kosova i Metohije, Olivera Ivanovića, međusobne optužbe srpskih i kosovskih zvaničnika o umešanosti i odgovornosti za izostanak rezultata u istrazi o ubistvu Olivera Ivanovića, ne samo da su se intezivirale, već su se podigle i na novi nivo – direktnu prozivku jednih na račun drugih za nalogodavca i izvršioca.

„Građani Kosova, a posebno oni srpske zajednice treba da budu sigurni da će pravda pre ili kasnije dovesti pred odgovornost počinioca ovog zločina i neće biti režima koji će amnestirati činjeničnu istinu. Ivanović je bio građanin Republike Kosovo, za rasvetljavanje čijeg slučaja naše institucije se neće zaustaviti do kraja“, objavio je Tahiri na svom Fejsbuk nalogu.

Za razliku od Tahirija, koji je Radoičića označio kao izvršioca, kosovski predsednik ga je označio ka „jednog od organizatora“.

„Svi indikatori bezbednosnih institucija Republike Kosovo vode do onoga koji je jedan od organizatora ubistva Olivera Ivanovića, a na zvaničnicima relevantnih institucija Republike Kosovo je da preduzmu odgovarajuće radnje“, izjavio je Tači.

I dok je Tači naveo da je „trenutna vlast u Beogradu naručila ubistvo Ivanovića“, Tahiri je danas izneo konkretnu optužbu na račun Aleksandra Vučića.

S druge strane, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić jutros je izneo kontraoptužbe. Najavio je da će „istražni organi uskoro biti u prilici da pruže više podataka o ovom slučaju“, a ovoga puta u zvaničnom saopštenju državne institucije stoje i imena osoba na koje sumnjaju da su umešane u ubistvo Olivera Ivanovića – „sve smo sigurniji da Tači, Veselji i kosovska vlast stoji direktno iza ubistva Olivera Ivanovića“.

Međutim, povodom ovih šokantnih navoda političkih predstavnika u Prištini i Beogradu, još uvek se nisu oglasila nadležna tužilaštva.

Ricochet special

Ostavite komentar