Usrao si se od straha JAJRO a tek je počelo!

„Kao što vidite veoma sam uplašen“, tim rečima je , uz smeh, predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo obraćanje javnosti dok demonstranti ispred Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu protestuju protiv vlasti.

Građani su i dalje okupljeni ispred Predsedništva i nakon što je Vučić završio svoje obraćanje medijima. Okupljeni su u Ulici kralja Milana i na Andrićevom vencu.Zgradu Predsedništva su okružili dva policijska kordona.

U Ulici kneza Miloša došlo je do sukoba građana i policije, jer je policija bila blokirala kamion sa razglasom i nije dozvolila da bude postavljen ispred zgrade Predsedništva. Policija je tada na raskrsnici Ulica kneza Miloša i Takovske bacila suzavac.

Govoreći o sinoćnjem upadu demonstranata u zgradu RTS-a, Vučić je poručio da država Srbija neće dozvoliti da se nasiljem ugrožava bilo ko.

„Naišli su na tvrd orah, naišli su na nekoga ko ih se uopšte ne plaši. Meta im nije RTS, meta sam ja zato što provodim nacionalnu konsolidaciju Srbije“, rekao je Vučić.

Ponovio je da će razgovarati sa građanima, ali ne i sa liderima opozicije koji učestvuju u protestima.

Lideri Saveza za Srbiju: Ostajemo ispred Predsedništva dok nam se ne obrati Vučić.

Paralelno sa Vučićevim obraćanjem, ispred zgrade Predsedništva okupili su se demonstranti, predvođeni liderima opozicionog Saveza za Srbiju. Zgradu su okružila dva policijska kordona, a okupljeni građani se nalaze i izpred Ulice kralja Milana i na Andrićevom vencu.

Demonstranti su prišli ulazu u Predsedništvo iz Ulice srpskih vladara, pošto su preskočili zaštitnu ogradu koja je bila postavljena ispred ulaza iz Pionrskog parka. U prvom redu su svi lideri Saveza za Srbiju.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Vuk Jeremić izjavio je da se demonstranti neće razići ispred zgrade Predsedništva, sve dok im se ne obrati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Očekujemo da predsednik dođe da razgovara sa građanima“, rekao je Jeremić novinarima ispred predsedništva Srbije.

Prvi predsednik je predsednik svih nas i mora da čuje sve nas, rekao je okupljenima Zoran Lutovac, predsednik DS-a i jedan od lidera Saveza za Srbiju.

„Vučić je rekao da želi da razgovara sa građanima ali ga sada nema. Kao što bira novinare, on bira i građane“, izjavio je Lutovac.

Pozvali su građane da ostanu mirni i da ne nasedaju na provokacije.

„Vučić od danas više nije predsednik Srbije“, izjavio je novinar Srđan Škoro.

„Nadam se da je ove policajce koje je doveo u velikom broju, doveo da nas štite od njega i njegovih kriminalaca“, rekao je Škoro.

On je dodao da „tranutno ne postoji nijedan predsednik u svetu koji toliko mrzi svoj narod kao Vučić“.

Okupljeni, između ostalog, uzvikuju „Uhapsite Vučića“ i „Oliver Ivanović“.

Srbija danas

Ostavite komentar